حمله وحشی هانه گروهگ تروریستی طالبان به شاگردان مکاتب دخترانه در
وزارت( معارف )آموزش و پرورش افغانستان می گوید بیشتر از هفتاد دانش آموز در یکی از مکاتب/مدارس دخترانه در شرق کابل مسموم شده اند. پخش یک نوع گاز سمی در فضای مکتب، ظاهرا دلیل اصلی این حادثه عنوان شده است. ندا فرحت گزارشگر بی بی سی در کابل که به یکی از بیمارستانهای این شهر رفته، شماری از این دانش آموزان مسموم را دیده که در آنجا بستری شده اند.
مقام های وزارت آموزش و پرورش گفته اند ظاهرا این دختران به دلیل رفتن به مکتب هدف حمله گاز سمی قرار گرفته اند.
حلیمه یکی از این دانش آموزان که در اثر این حمله به ناراحتی شدید تنفسی دچار شده است. به بی بی سی گفت: " وقتی ما از صنف (کلاس) بیرون شدیم دیدیم شمار زیادی از دانش آموزان و معلمان بیهوش اند. من خواستم یکی از دوستانم را به آمبولانس منتقل کنم، ناگهان احساس کردم وضعیت خودم خیلی بد شد. بعدش مرا اینجا آوردند."
فریده می گوید، حتی اگر به قیمت جانش هم تمام شود به آموزش ادامه خواهد داد
در این حادثه دانش آموزان خردسال بیشتر از دیگران آسیب دیده اند.
بسیاری از خانواده های این دانش آموزان نگران آینده فرزندان خود هستند و اینکه آیا فرزندان آنان می توانند در چنین وضعیتی به آموزش ادامه دهند یا خیر. دین محمد پدر یکی از دختران مسموم شده می گوید:" اگرچه براساس دستور اسلام کسپ علم بر همه فرض است. اما در چنین وضعیتی ما علم را نمی خواهیم. من خودم آدم تحصیل کرده ای هستم اما وضعیت حالا به گونه ای است که هیچ کس نمی تواند هیچ چیزی را ضمانت کند".
وزارت صحت/بهداشت افغانستان شمار دانش آموزان و آموزگاران مسموم شده در مدرسه دخترانه "طوطیا" در شرق کابل را، بیشتر از پنجاه تن اعلام کرده است.
نیروهای امنیتی تلاش برای شناسایی عاملان این حادثه را آغاز کرده اند.
حلیمه می گوید: دیدم شمار زیادی از دانش آموزان و معلمان بیهوش شده اند، خواستم به آنها کمک کنم که وضعیت خودم هم بد شد
هرچند این دانش آموزان از حادثه امروز شوکه شده اند، اما بسیاری از آنها به خبرنگاران گفته اند که به درس خواندن ادامه می دهند. فریده یکی از آنهاست. او می گوید می خواهد در آینده پزشک و یا روزنامه نگار شود. او گفت:"هیچ کس نمی تواند مانع آموزش من شود. حتا اگر آموزش به قیمت جانم هم تمام شود بازهم دست از مکتب رفتن بر نمی دارم. می خواهم در آینده داکتر(پزشک) و یا روزنامه نگار شوم".
هنوز روشن نیست چه کسانی در این ماجرا دست داشته اند، اما گروه های تندرو در افغانستان همواره با آموزش دختران مخالفت بوده اند. آتش زدن مکاتب دخترانه، اسیدپاشی به صورت دختران دانش آموز در قندهار و تهدید دختران دانش آموز به ترک آموزش، از تلاشهایی است که از سوی این گروه ها برای جلوگیری از آموزش دختران دیده شده است.
صدها مدرسه در سراسر افغانستان به دلیل نا امنی تعطیل اند. بیشتر از پنج میلیون کودک که بیشتر شان دختر هستند به دلایل نا امنی و ترس از مواجه شدن با حوادث مشابه از آموزش محروم اند.
سخن مدیران و اعضای فرزندان افغانستان
این حمله وحشی و غیر انسانی را محکم میکنید و این را کاری از دشمنان صلح و ثبات افغانستان میداند